HET GEZONDE ALTERNATIEF

Bij Inspirante kan je binnen 24 uur terecht voor fysiotherapie! Dit kan op basis van DTF (directe toegang fysiotherapie), hiervoor heb je dus geen verwijzing nodig van een arts of specialist. Bovendien bieden wij gecontracteerde zorg. Dit betekent dat wij met alle zorgverzekeraars een contract hebben. Wij kunnen dan ook rechtstreeks bij de verzekeraar declareren.

Wat doet de fysiotherapeut:

De fysiotherapeut houdt zich bezig met alle lichaamsdelen en systemen die van invloed zijn op het bewegend functioneren. Denk hierbij aan spieren, pezen, aanhechtingen, botten, gewrichten, bloedvaten maar ook bijvoorbeeld het centrale zenuwstelsel, longen en hart.

Inspirante biedt gespecialiseerde fysiotherapie

 • Algemene fysiotherapie
 • Het Davis Spine Concept speciaal voor rug- en nekklachten. Dit medisch revalidatie programma is uniek in de Zuidwesthoek. Meer hierover lees je onder het kopje  David Spine op onze site
 • Psychosomatische fysiotherapie (zie verder onder het kopje psychosomatische fysiotherapie)
 • Het Mulligan Concept. “Het is een manuele (hands-on) methode die door een groot aantal fysio- en manueel therapeuten in Nederland wordt gebruikt om pijnvrij te kunnen mobiliseren. De methode gaat hypothetisch uit van een zgn. sporingsprobleem. Als voorbeeld kun je hierbij denken aan een niet soepel lopende lade in een kast. Het spoor terugvinden is hier vaak een kwestie van een subtiele aanpassing van de positie van de lade, waarna het openen en sluiten weer zonder frictie kan plaatsvinden. Door in een menselijk gewricht deze gecorrigeerde beweging pijnvrij in te slijpen wordt het normale patroon hersteld. Dit fenomeen leidt vaak tot een snel en blijvend herstel van de gewrichtsfunctie. Het MULLIGAN™ Concept is niet geschikt voor alle problemen, maar wel voor veel klachten aan het bewegingsapparaat, zoals b.v aan knie, enkel, heup, schouder, rug, arm, pols, hand. Je hebt je misschien verstapt of een verkeerde beweging gemaakt. Meestal is er op röntgenfoto’s of scans niets te zien maar je ervaart toch pijn, meestal bij de beweging. Soms speelt de klacht al jaren, soms pas een paar dagen. Als een gewricht niet goed spoort, is er vaak met de methode MULLIGAN™ Concept veel (en over het algemeen snel) resultaat te behalen. De MULLIGAN™ fysiotherapeut kan snel beoordelen of er sprake is van een sporingsprobleem en of het MULLIGAN™ Concept een geschikte behandel-optie is.  Deze methode valt onder reguliere fysiotherapie en/of manuele therapie. De zorgverzekeraar vergoed dan ook de kosten wanneer fysiotherapie en/of manuele therapie in uw verzekeringspakket is opgenomen.
 • Dry needling. Wij bieden gecertificeerde dry needling behandelingen. Dry needling is een veilige behandeling die jaren geleden in Canada is ontstaan. De therapeut gebruikt een acupunctuur-naald om een triggerpoint aan te prikken, waardoor deze verdwijnt. Een triggerpoint is een “ knoop” in een spier. Een deel van de spier die in een constinue aanspanning zit, vergelijk het met een mini kramp, dit veroorzaakt lokale pijn en pijn in een lichaamsregio.
 • Sportmassage. Je kan onze praktijk terecht voor sportmassage. Een sportmassage richt zich in veel gevallen op herstel en trofiek verbetering (voedingstoestand van de spieren/het lichaam) van het lichaam met name de spieren.
 • Kinesio taping. Taping wordt al jaren toegepast binnen de fysiotherapie en sportmassage. M.b.v.  een elastische tape worden spieren en bindweefsel gestimuleerd of juist ontlast. Kinesio tape wordt gebruikt bij diverse aandoeningen. Denk hierbij aan onder andere aan contusies/ verzwikkingen van gewrichten, zoals enkel en knie;
 • rug- en nekklachten;
 • spierscheuringen; 
 • Hoofdpijnklachten;
 • Hooikoorts;
 • Oedeem et cetera .

Vergoedingen:

Zoals aangegeven bieden wij gecontracteerde zorg en zowel algemene fysiotherapie, het David Spine Concept, de psychosomatische fysiotherapie, het Mulligan Concept, Dry Needling en Kinesio Taping vallen onder deze zorg. Dus als je de fysiotherapie en/of manuele therapie in je verzekeringspakket hebt opgenomen, dan worden de kosten vergoed door je zorgverzekeraar.

De sportmassage valt hier helaas niet onder, maar wij hebben hele schappelijke prijzen, namelijk: 30 minuten:  € 25,00 , 60 minuten: € 49,95  ( In de maand Juni/juli 2019 betaal je slechts € 39,95).