Fysiotherapie en medische fitness in Bergen op Zoom
David Spine Concept rugklachten

Langdurige rugklachten? Probeer het David Spine Concept!

Pijn in de rug of nek is een van de meest voorkomende klachten in onze praktijk. Het is ook een van de meest vervelende klachten, omdat je rug nu eenmaal veel te verduren krijgt. Daarnaast is de oorzaak van de pijn niet altijd even makkelijk te achterhalen en behandelen. Dat zorgt ervoor dat je soms weken of zelfs maanden met nek- of rugklachten kunt rondlopen. Inspirante is de enige fysiopraktijk in de regio die nek- en rugklachten met het David Spine Concept behandelt. David Spine is een effectieve behandelmethode met specialistische apparaten, speciaal om nek- en rugklachten te verhelpen. Wij vertellen je er graag meer over!

David spine concept rugklachten

Wat is het David Spine Concept?

Het David Spine Concept is een behandelmethode voor nek- en rugklachten. Het bestaat uit meet- en trainingsapparatuur, waarbij kracht en mobiliteit van de rug in kaart kan worden gebracht om vervolgens zo specifiek en doelgericht mogelijk te kunnen trainen en de rug aan te sterken. De apparaten van het David Spine Concept zijn zo ingericht dat je enkel traint wat je moet trainen. Met deze apparatuur is er, in tegenstelling tot reguliere trainingen, geen compensatie met andere spieren mogelijk waardoor je dus duidelijk de belasting en belastbaarheid van de spieren, structuur of wervelkolom kunt trainen op kracht, uithoudingsvermogen, mobiliteit en coördinatie. Tijdens de training krijg je constant feedback via het touchscreen, zodat je samen met onze begeleiders het traject doelgericht doorloopt. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat maar liefst 88% van de gebruikers een significante afname van klachten ervaart na 12 weken. En ook in onze praktijk kunnen we dat beamen. 

David spine concept rugklachten

Voor wie is David Spine bedoeld?

Eigenlijk is het David Spine Concept bedoeld voor iedereen met nek- of rugklachten. Vaak gaan rugklachten vanzelf over en wordt het veroorzaakt door overbelasting tijdens bijvoorbeeld het werk of een voetbalwedstrijd. Maar wanneer de klachten erger worden of langer dan zes weken aanhouden, is het belangrijk om op tijd aan de bel te trekken. Zo behandelen wij verschillende rugklachten die veroorzaakt worden door sport of werk of mensen met specifieke rugklachten, zoals een hernia, stenose of scoliose.

A-specifieke rugklachten

Ook wanneer je al langer onder behandeling bent, of misschien zelfs verschillende scans hebt laten maken zonder uitkomst, biedt David Spine misschien alsnog de oplossing. Soms zijn klachten namelijk ondefinieerbaar of lastig te traceren. Deze klachten noemen we a-specifieke rugklachten. Bij dit soort klachten is er vaak sprake van een disbalans tussen de verschillende spiergroepen. De spiergroepen proberen samen de wervelkolom te ondersteunen en in balans te houden, zodat er evenveel druk is aan de achterzijde als aan de voorzijde. Bij a-specifieke rugklachten zie je dan vaak dat één van deze spiergroepen minder actief is, waardoor er een disbalans is ontstaan die pijn veroorzaakt.

Wanneer de spiergroep makkelijk te traceren is, kunnen we deze behandelen middels fysiotherapie of dry needling, wat ook erg effectief kan zijn bij met name lage rugklachten. Helaas is dit niet altijd het geval. Gelukkig kunnen de apparaten van het David Spine Concept jouw spiergroepen meten en monitoren en ons zo mogelijk meer vertellen over welke spiergroep minder actief is, zodat deze doelgericht getraind kan worden.

David spine concept nekklachten

Onze David Spine apparaten

De praktijk van Inspirante in Bergen op Zoom is als enige in de regio officieel David locatie en wij hebben alle kennis, vaardigheden en natuurlijk de apparaten in huis voor een doelgericht traject. 

Het David Spine Concept bestaat uit zes apparaten voor de wervelkolom, waarvan vier voor de rug en twee voor de nek. Inspirante heeft alle apparaten voor het complete rugtraject en sinds 28 april 2021 hebben wij naast het eerste ook het tweede apparaat voor de nek in onze praktijk. Hierdoor kun je vanaf heden het complete programma voor nek en rugklachten bij ons doorlopen. 

David spine concept apparaten

David Spine is de oplossing voor jouw rugklachten

Of je nu het afgelopen weekend door je rug bent gegaan tijdens een potje tennis of je loopt al langer rond met rugklachten, David Spine kan echt de oplossing zijn voor jouw rugklachten. Ook wanneer je alles al hebt geprobeerd en je je lichaam niet meer helemaal vertrouwt, kan een behandeltraject met het David Spine Concept ervoor zorgen dat je het vertrouwen weer terugwint door voelbaar sterker te worden dankzij doelbewuste training. Wil je weten of David Spine ook voor jou de ideale behandelmethode is om snel en effectief van nek- of rugklachten af te komen? Maak dan vandaag nog een afspraak voor een consult en een behandelplan op maat of lees meer over David Spine of onze andere behandelingen.