Fysiotherapie en medische fitness in Bergen op Zoom
Rosa martina personal trainer bij Inspirante

Maak kennis met personal trainer Rosa

Personal training wordt steeds populairder. Ook in onze praktijk in Bergen op Zoom weten we dat goede persoonlijke begeleiding bij (medische) fitness essentieel is voor herstel én fysieke voortgang. Daarom stellen wij je graag voor aan Rosa Martina, onze eigen personal trainer die altijd een stapje extra zet en daarom precies binnen de filosofie van Inspirante past. Rosa vertelt over haar achtergrond en haar visie als personal trainer. Maak hier kennis met Rosa!

Wie is Rosa Martina, personal trainer bij Inspirante?

Rosa Martina, zelfs haar naam is mooi! Deze naam hoor je niet vaak en is afkomstig uit Italië waar Rosa is geboren en opgegroeid voordat ze naar Nederland verhuisde. In Italië heeft Rosa een master in beweging- en revalidatiewetenschappen behaald. Is daar dan geen vraag naar in Italië? Vast en zeker wel, maar toen Rosa naar Nederland kwam om ervaring op te doen was ze op slag verliefd. ‘’Toen ik hier aankwam, werd ik meteen aangetrokken door de manier van leven in Nederland. Mijn man en ik hebben toen besloten om hier ons leven op te bouwen. Het was (en is nog steeds) niet zo makkelijk, omdat de Nederlandse taal ingewikkeld is. Maar dat gaat gelukkig steeds beter.’’

De visie van Rosa op personal training

Inmiddels werkt Rosa al ruim een jaar bij Inspirante in Bergen op Zoom. Door relevante opleidingen en diploma’s is Rosa een expert als het gaat om bewegen en revalideren. Ze heeft dan ook een duidelijke visie op haar beroep en weet precies waar ze goed in is: ‘’Mijn taak is om ervoor te zorgen dat mensen beter en vrijer kunnen bewegen. Het voornaamste onderdeel is om mensen te leren dat ze de volledige controle hebben over hun lichaam. Ook wanneer bewegen minder soepel gaat.’’

De begeleiding van Rosa omvat dus niet alleen fysieke training, maar je wordt ook mentaal geprikkeld om volledig te controle te houden over je eigen lichaam, de bewegingen die je maakt en de houdingen die je aanneemt.

Hoe pak je dat aan in de praktijk?

Volgens Rosa is het belangrijk om te weten welke houdingen en bewegingen goed zijn voor het lichaam en het herstel en welke bewegingen juist niet. Vervolgens wil ze deze bewegingen stimuleren en zo bewustwording vergroten. De personal trainingen van Rosa zijn dan ook vooral gericht op soepel bewegen. Geen sprintjes, sprongetjes of andere uitputtende oefeningen dus, maar juist op een rustige en gecontroleerde manier spieren, gewrichten en pezen trainen en in balans houden.

‘’Mijn aanpak is gericht op de gezondheid van spieren en gewrichten. De trainingsprogramma’s hoeven dan ook niet lang te duren of zwaar te zijn. Zolang er maar vooruitgang in zit. Zo stellen we elke training nieuwe doelen werken we stap voor stap aan de kwaliteit van de beweging en daarmee de kwaliteit van leven’’.

personal training

Personal training op maat en voor iedereen

Zoals je bij Inspirante gewend bent, werken we altijd met een behandelplan op maat. Bij de personal trainingen van Rosa is dat niet anders. Daarom kan iedereen terecht bij Rosa voor echte persoonlijke begeleiding. Of je nu simpelweg fitter wilt leven, moet revalideren na een ongeval of een operatie of misschien zelfs een prothese hebt. We kijken altijd samen welke aanpak bij jouw situatie past om ervoor te zorgen dat je vrij(er) kunt bewegen en blijft bewegen.

‘’Ik ga geen uitdagingen uit de weg. Ook niet als je een knieprothese hebt die pijn doet, of wanneer je denkt dat je nooit meer pijnvrij kunt bewegen. We werken samen aan een plan en ik ga je helpen om te pijn te verminderen.‘’

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Dus ook wanneer je een operatie kunt en wilt vermijden, zorgt Rosa met haar persoonlijke programma’s dat je ernstige problemen kunt voorkomen. Ook met allerlei soorten rug- en nekklachten, klachten aan andere gewrichten, stress of herstel tijdens of na zwangerschap ben je bij Rosa aan het juiste adres!

‘’Ik beloof geen gouden pil, maar een eerlijk advies en persoonlijke begeleiding. Zo streven we samen naar gezond, soepel en sterk lichaam, om de kwaliteit van leven, zowel fysiek als mentaal, te verbeteren.’’

rosa martina

Nieuwsgierig? Plan een gratis intake met personal trainer Rosa!

Heb je zelf problemen met bewegen? Vraag je je af waar de kern van jouw pijn zit en hoe je er weer vanaf komt? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Rosa. Ze is op maandag, dinsdag en donderdag te vinden in onze praktijk. En als je nu contact opneemt, profiteer je van een gratis en natuurlijk vrijblijvende intake! 

Contact opnemen

Laat dit veld blanco