HET GEZONDE ALTERNATIEF

In onze dagelijkse drukte is het soms best lastig om er een gezonde leefstijl op na te houden. Weinig tijd voor inkopen van verse producten, koken, sporten. Een gezonde leefstijl brengt je veel voordelen en is soms makkelijk en net zo snel te realiseren als een ongezonde! Een broodje bij een fastfoodketen halen kost net zoveel tijd als een lekker broodje zelf smeren en de kosten zijn vaak nog lager ook. Een uurtje sporten geeft ontspanning en een goed gevoel. Helpt je om je gedachten te verzetten en je focus op wat anders te richten. Zeker als het kan in een gezellige en relaxte omgeving.
Inspirante wil je graag helpen en ondersteunen door middel van leefstijl coaching, eerst met hulp van ons en vervolgens word je zelf je eigen coach, de regisseur van je eigen leefstijl!

De belangrijkste factoren die hierbij aandacht vragen zijn:

  • Voldoende beweging in tijdsduur en intensiteit
  • Een goed voedingspatroon
  • Juiste mindset en het leren omgaan met situaties en gedachten die ons gedrag negatief en positief kunnen beïnvloeden

Voor al deze factoren hebben wij de juiste professional in huis, zoals fysiotherapeuten, voedingsconsulent/diëtist, psycholoog, coaches en counselors.

Onze begeleiding kan individueel of in groepsverband gegeven worden. Afhankelijk van je wensen en mogelijkheden. De begeleiding is erop gericht om je in in staat te stellen een gezonde leefstijl te ontwikkelen en vast te houden. Tijdens het traject gaan we samen met jou je valkuilen en mogelijkheden onderzoeken en in kaart brengen. We starten met een intake met een nulmeting, waarbij diverse testen en metingen gedaan worden. In de loop van het traject herhalen we de metingen. Zo kunnen we zien of het je lukt om een gezonde leefstijl vast te houden en waar nodig en mogelijk aan te passen.

Ons uitgangspunt is om de regie in jouw handen te leggen. Het gaat immers om jouw leven en lichaam!

Voor wie is Leefstijl coaching bedoeld?
Voor iedereen die zijn of haar leefstijl wil verbeteren. Dit kan als je er al last van hebt, en ook als je nog geen klachten hebt, maar het risico loopt om deze te gaan krijgen.
Daarnaast zij wij ook deskundig in leefstijl coaching bij specifieke klachten, zoals diabetisch mellitus, overgewicht, hart en longproblematiek, angstklachten en spanningsklachten.
Voor kinderen hebben wij een speciale aanpak ‘Kinderen in Beweging’- module en speciale maatwerkprogramma’s.