Fysiotherapie en medische fitness in Bergen op Zoom

Fysiotherapie in Bergen op Zoom

Inspirante biedt reguliere en psychosomatische fysiotherapie en medische fitness met persoonlijke begeleiding. Onze psychosomatisch therapeut is aangesloten bij het SOLKNet. Daarnaast zijn wij officieel David-locatie en bieden wij als enige in Zuidwest-Brabant het David Spine Rug Concept. Wij geloven in het dynamisch proces van fysieke en/of geestelijke gezondheid, met als uitgangspunt dat de cliënt zelf de regie krijgt, heeft en houdt. In onze praktijk in Bergen op Zoom wordt u altijd snel en professioneel geholpen door erkende specialisten. Veelal met vergoeding vanuit de ziektekostenverzekering. 

Onze werkwijze

Bij Inspirante zijn verschillende disciplines werkzaam. In onze praktijk in Bergen op Zoom bieden we naast reguliere fysiotherapie ook psychosomatische fysiotherapie en medische fitness. Hierdoor hebben we een compleet behandelaanbod die we persoonlijk kunnen afstellen.

Indien er meerdere disciplines betrokken zijn, werken deze interdisciplinair. Dit houdt in dat de verschillende professionals elkaar zullen aansturen om uw proces te optimaliseren. Bij Inspirante zijn verschillende disciplines dus geïntegreerd daar waar elders professionals naast elkaar werken (multidisciplinair). Wij geloven dan ook in een geïntegreerd geheel. Hierdoor is de communicatie onderling goed geregeld en wordt het proces voortdurend geoptimaliseerd.

Doordat je bij ons alles onder één dak vindt in onze praktijk in Bergen op Zoom en wij als geheel functioneren, kunnen wij heel snel het proces aansturen/ bijsturen indien nodig. Alle disciplines zijn gelijk op de hoogte van eventuele veranderingen. Hierdoor wordt geen kostbare tijd verspeeld en werken wij uiterst effectief.

over ons fysiotherapie bergen op zoom

Onze visie: de gezonde leefstijl

Veel mensen willen graag gezond leven, maar een gezonde leefstijl is vaak een hele grote uitdaging. Hoe vaak nemen we ons voor om zo gezond mogelijk te leven? Vaak gebeurt dit als de zomer nadert of rond de jaarwisseling.

Bij Inspirante ondersteunen we je om zelf tot een gezonde leefstijl te komen en dit te verankeren in je dagelijks leven. Zonder dat je jezelf kwijtraakt, juist door je ‘zelf’ te blijven. Wij zullen je helpen om je doelen kritisch te beoordelen op zaken als haalbaarheid, realisme, tijdspad, hulpvraag t.a.v. anderen en jezelf, en dergelijke.

Bij Inspirante willen wij je ondersteunen met realistische en haalbare doelen, en kijken we samen naar het tijdspad, een evt. hulpvraag aan anderen en alles wat jij nodig hebt om die gezonde leefstijl daadwerkelijk te realiseren. Om een gezonde leefstijl te realiseren, moet je écht gezond willen leven. Daarbij moet je:

  • Je bewust zijn wat verstaan wordt onder een gezonde leefstijl;
  • Weten welke valkuilen je hebt waardoor je de voorgenomen gezonde leefstijl niet kan volhouden;
  • Bepalen welke uitdagingen je hebt om de valkuilen te overwinnen.

Bij Inspirante bieden we ook activiteiten die het makkelijker maken om een gezonde leefstijl te waarborgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan samen met ons verantwoord te ontbijten en aansluitend sporten. Daarna ga je fit naar je werk of naar andere dagelijkse verplichtingen en hoef je dan geen zorgen meer te maken of je die dag nog aan sporten toekomt. Je hebt goed ontbeten en tijdens het ontbijt met deskundigen van gedachten kunnen wisselen en daardoor weer inspiratie op kunnen doen om je goede gezonde leefstijl vol te houden.

Meer weten over Inspirante?

Heb je vragen over onze diensten of wil je snel geholpen worden? Bij Inspirante in Bergen op Zoom zijn geen wachttijden op fysiotherapie. Dat betekent dat je vaak al binnen 24 uur terecht kunt! Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten.