Fysiotherapie en medische fitness in Bergen op Zoom

Bewegen is gezond!

Bewegen is gezond, dat we weten het allemaal. We krijgen regelmatig te horen dat minimaal een half uur per dag ‘matig intensief’ bewegen goed voor ons is.

Bij veel mensen roept dit vragen op. Zoals: wat is matig intensief bewegen? Waarom een half uur en hoe dan? Hoe regel ik dat elke dag? Maar ook andere vragen zoals: is bewegen echt wel goed? Ik krijg juist pijn als ik beweeg en Wat een onzin, vroeger had je ook geen sportscholen e.d.

Toch is het echt zo. Ons leven is in vergelijking met decennia geleden flink veranderd. Bijna iedereen vervoert zich met de auto, het OV, de elektrische fiets, scooter, brommer e.d. Ons werk is veelal zittend of met weinig fysieke inspanning, waar onze aken grootouders nog veelal fysieke arbeid verrichtten.

Het moderne lichaam wordt op een hele andere wijze belast. Zitten is funest voor ons lichaam. De hele dag achter een beeldscherm geeft hoofd, nek en schouderklachten, en ga zo maar door. Kortom bewegen is een must, maar kan ook lastig zijn als je al klachten hebt. Daarom is sporten onder deskundige begeleiding, medische fitness, een goede oplossing om je klachten te lijf te gaan!

”Bij een gezonde leefstijl hoort minimaal een half uur per dag matig intensieve beweging”

Medische fitness bergen op zoom

Wat is medische Fitness?

Medische fitness is verantwoord bewegen met als doel je fysieke belastbaarheid te vergroten en/of te behouden op een niveau waardoor je in het dagelijks leven goed kunt functioneren. Makkelijk de trap op en af zonder in ademnood te komen. Mee kunnen met uitstapjes, omdat je conditie goed genoeg is om voldoende lang te kunnen wandelen of fietsen. In staat zijn je eigen boodschappen te doen. Medische fitness is dus niet intensief sporten!, maar gericht op het vergroten en/of behouden van je fysieke conditie met eventuele tijdelijke of definitieve fysieke beperkingen.
Bij Inspirante doe je samen met ons een uitgebreide intake om je doelen in kaart te brengen, de haalbaarheid te toetsen aan je fysieke gesteldheid en in welk tijdsbestek dit voor haalbaar is.

Naast de lichamelijke inspanning hebben wij ook oog voor de mentale uitdaging, die om de hoek komt kijken bij structureel bewegen. We kennen allemaal die momenten wel waarop we neigen op te geven, bijvoorbeeld: “Vandaag ga ik maar niet dan haal ik dat een andere keer wel in”. Onbewust weet je dat er niets in te halen valt. Je kunt niet de ene dag verstek laten gaan en de keer erop dubbel zo hard trainen met de verwachting dat dit hetzelfde positieve effect geeft. Maar de gedachte is heel begrijpelijk.

Bij Inspirante word je begeleid bij het bewegen én het gemotiveerd blijven om te blijven bewegen.

Persoonlijke begeleiding medische fitness bergen op zoom

Fitness mogelijkheden

Naast medische fitness onder begeleiding van een specialist, kun je ook gebruik maken van onze fitnessfaciliteiten om alleen te sporten. Onze fitnesszaal beschikt over voldoende materialen en apparatuur van het merk Technogym voor zowel cardio als kracht- en stabiliteitstraining. Heb je toch hulp nodig tijdens het sporten? Geen probleem! Er is een begeleider aanwezig op verschillende dagdelen. Mocht er niemand aanwezig zijn, kun je altijd aankloppen bij een van de behandelkamers, mits deze vrij zijn.

Openingstijden fitness en begeleiding

Je kunt gebruik maken van (medische) fitness op basis van één keer per week of onbeperkt. Zo kies je zelf het pakket wat bij jou past. Je kunt dan, afhankelijk van jouw abonnement, gebruik maken van de fitnessfaciliteiten tijdens onderstaande tijden.

Dag

Openingstijden

Maandag07:00 – 17:00 uur
Dinsdag07:00 – 20:00 uur
Woensdag07:00 – 17:00 uur
Donderdag07:00 – 20:00 uur
Vrijdag07:00 – 17:00 uur
Zaterdag & zondagGesloten

Liever onder begeleiding sporten? Hieronder vind je de tijdsvakken waarin begeleid medische fitness en David Spine programma mogelijk is.

Dag

Ochtend

Middag

Avond

Maandag08:00 – 11:0013:00 – 15:00
Dinsdag
13:00 – 15:0017:00 – 20:00
Woensdag


Donderdag08:00 – 11:0013:00 – 15:0017:00 – 20:00
Vrijdag08:00 – 11:0013:00 – 15:00

Op bovenstaande tijden is er een begeleider aanwezig in de fitnesszaal. Mocht een bepaald tijdsvak niet haalbaar zijn, maar je wilt wel onder begeleiding fitnessen, vraag ons dan naar de mogelijkheden.

Medische Fitness in Bergen op Zoom

Wil jij graag meer bewegen en/of sterker worden op een verantwoorde manier? Dat kan bij Inspirante in Bergen op Zoom. Stel samen met onze specialisten een programma op maat samen of ga zelf aan de slag in onze fitnesszaal. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden voor (medische) fitness in onze praktijk in Bergen op Zoom. Meer informatie over de tarieven vind je op onze tarievenlijst.