Fysiotherapie en medische fitness in Bergen op Zoom

Fysiotherapie in Bergen op Zoom

Bij Inspirante in Bergen op Zoom kun je snel en zonder wachttijd terecht voor fysiotherapie! Dit kan op basis van DTF (directe toegang fysiotherapie). Hiervoor heb je dus geen verwijzing nodig van een arts of specialist. Bovendien bieden wij gecontracteerde zorg. Dit betekent dat wij met alle zorgverzekeraars een contract hebben. Wij kunnen dan ook rechtstreeks bij de verzekeraar declareren.

”Vandaag gebeld, binnen 48 uur geholpen. Geen wachttijden voor fysiotherapie!”

Fysiotherapie bergen op zoom

Inspirante biedt gespecialiseerde fysiotherapie

 • Algemene/reguliere fysiotherapie: de fysiotherapeut houdt zich bezig met alle lichaamsdelen en systemen die van invloed zijn op het bewegend functioneren. Denk hierbij aan spieren, pezen, aanhechtingen, botten, gewrichten, bloedvaten maar ook bijvoorbeeld het centrale zenuwstelsel, longen en hart.
 • Het David Spine Concept: speciaal voor rug- en nekklachten. Dit medisch revalidatie programma is uniek in de Zuidwesthoek. Lees alles over het David Spine Concept in Bergen op Zoom.
 • Psychosomatische fysiotherapie: met behulp van psychosomatische fysiotherapie is het mogelijk de psychische oorzaak te vinden van lichamelijke klachten. Lees hier alles over onze psychosomatische behandelingen.
 • Manuele therapie: ook wel manipulatie, is een techniek om gewrichten beter te laten functioneren door de gewrichten en wervelkolom ‘vrij’ te maken. Lees hier alles over manuele therapie.
 • Sportmassage: Je kunt in onze praktijk terecht voor sportmassage. Een sportmassage richt zich in veel gevallen op herstel en trofiek verbetering (voedingstoestand van de spieren/het lichaam) van het lichaam en met name de spieren. Let op dat een sportmassage niet vergoed wordt door een aanvullende fysio verzekering.
 • Dry Needling: Dry needling is een behandelmethode waarbij met een speciale naald spieren worden getriggerd. Verharde spieren, verkrampingen en triggerpoints kunnen soms met de hand net niet goed worden behandeld. Een speciale droge naald (zonder vloeistof) kan dieper doordringen tot de kern en dus het triggerpoint makkelijker bereiken, waardoor de spier weer kan ontspannen. Lees alles over Dry Needling op ons blog.
 • Kinesio taping: taping wordt al jaren toegepast binnen de fysiotherapie en sportmassage. Met behulp van een elastische tape worden spieren en bindweefsel gestimuleerd of juist ontlast. Kinesio tape wordt gebruikt bij diverse aandoeningen. Denk hierbij aan onder andere aan contusies/ verzwikkingen van gewrichten, zoals enkel en knie. Verder kan Kinesio taping worden ingezet bij:
  • rug- en nekklachten;
  • Spierscheuringen; 
  • Hoofdpijnklachten;
  • Hooikoorts;
  • Oedeem et cetera.
kinesio taping bergen op zoom

Vergoedingen fysiotherapie

Zoals aangegeven bieden wij gecontracteerde zorg en zowel algemene fysiotherapie, het David Spine Concept, de psychosomatische fysiotherapie, en Kinesio Taping vallen onder deze zorg. Dus als je de fysiotherapie en/of manuele therapie in je aanvullende verzekeringspakket hebt opgenomen, dan worden de kosten vergoed door je zorgverzekeraar.

Let op: sportmassage valt hier helaas niet onder, maar wij hebben hele schappelijke prijzen, namelijk € 25,- per 30 minuten. Bekijk alle tarieven voor de behandelingen op onze tarievenlijst.

Binnen 48 uur geholpen

Binnen 48 uur fysiotherapie? Het kan bij Inspirante in Bergen op Zoom! Meer weten over onze fysio behandelingen? Stel je vraag hieronder of maak direct een afspraak via 0164-620838.

Contact opnemen

Laat dit veld blanco